Afscheid van Zwanine

Vrijdag 17 mei jl nam Zwanine Siedenburg afscheid als coördinator bij Kerk & Buurt Westerpark. Een deel van de kringloopwinkel was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een feestelijke zitkamer en hier ontving Zwanine de hele dag de mensen die haar wilden bedanken en een goede toekomst wensten.
Zwanine heeft meer dan 7 jaar bij ons gewerkt.
Al die jaren heeft ze dat met hart en ziel en grote creativiteit gedaan en droeg zij er zorg voor dat de activiteiten van Kerk & Buurt goed konden functioneren. Diverse vrijwilligers zijn door haar geworven en begeleid.
Zwanine heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan de kringloopwinkel. Onder haar enthousiaste leiding hebben de vrijwilligers hier met plezier en inzet gewerkt en zag de winkel er goed en verzorgd uit. De opbrengsten, die ten goede komen aan De Schakel en aan Filah, stegen. Verder had zij ook een coördinerende rol bij deze projecten.
In de loop der tijd heeft Zwanine tal van festiviteiten georganiseerd. Haar creativiteit en inventiviteit kwamen hierin tot volle bloei. Zo legde zij contact met het muziekensemble Ricciotti en organiseerde zij met hen gedenkwaardige optredens, soms met een mooi aangeklede pannenkoekenmaaltijd voor orkest en publiek en dit jaar, op 4 mei, in de bijzondere context van de dodenherdenking.
De uitjes voor vrijwilligers en bezoekers onder haar leiding waren een succes. Velen hebben ook goede herinneringen aan de markten en andere eenmalige activiteiten die ze organiseerde, zoals het Seventiesfestival in april 2018.
De laatste jaren werkte Zwanine intensief samen met Hilde en Jette. Zij zullen nu, samen met de vrijwilligers, de kar gaan trekken.
Wij danken Zwanine voor het werk dat ze gedaan heeft en wensen haar een goede voortzetting van haar loopbaan bij het drugspastoraat in Amsterdam, het inloophuis in Hoorn en haar activiteiten voor de gemeente Amsterdam.

Roel Knol