Buren vertellen 24 oktober

Binnenkort is er weer een Buren vertellen.
Dit keer is dat een theatervoorstelling met Hermi Hartjes:

Rembrandts lief, Hendrickje

Donderdag 24 oktober 20.00 uur in de Nassaukerk

OVER HERMI HARTJES
Hermi Hartjes is theatermaker en buurtgenoot. Net als Hendrickje Stoffels, de vrouw achter Rembrandt, is Hermi afkomstig uit een dorpje in de Achterhoek. Ze woont nu tegenover de plek waar Rembrandt ooit de korenmolen De Vrede schetste. Deze avond speelt Hermi dan ook graag haar succesvolle solo Hendrickje, Rembrandts Lief.
Ze neemt u mee in het leven van Hendrickje. Vanuit de duisternis een lichtstraal op deze eenvoudige vrouw in het 17e eeuwse Amsterdam. Dienstbode bij de beroemde schilder, de wereld van kunstenaars en welgestelden maar ook de wereld van boenen, schrobben en kapotte handen. Minnares, huisvrouw, kunsthandelaar, ze was het allemaal. Maar wie was ze werkelijk? Een heilige, een heks of toch een hoer?
Een verstilde monoloog over haar gevoelens, haar gevecht met de buitenwereld en over haar liefde voor de meester.
Na afloop van de voorstelling zal Hermi een brief voorlezen, geschreven door Cornelia van Rijn, dochter van Hendrickje en Rembrandt. Cornelia, de bastaarddochter, geeft ongezouten haar mening over 350 jaar Rembrandt.

De toegang voor deze avond is €. 5,=.  Daarvoor mag je een introducee meenemen en steun je het werk van Kerk en Buurt.
Voor vaste donateurs van Kerk & Buurt is de toegang gratis.
Vrijwilligers van Kerk & Buurt €. 2,=, of een maaltijd afstempelen van maaltijdkaart van Filah.