Buren vertellen: Bart Stuart 23 mei 2019

OVER BART STUART

Bart Stuart is kunstenaar. Hij neemt ons o.l.v. van buurtgenoot en interviewer Erica Meijers mee in zijn inzet voor het behoud van de stad voor de ‘gewone Amsterdammer’. Bart woont in de Van der Pekbuurt, een wijk in Amsterdam-Noord, die in 1920 is gebouwd als pioniersproject van sociale woningbouw. Acht jaar geleden kampte de hele wijk met ernstig achterstallig onderhoud. Sloop van de huizen was de enige oplossing, zo vond men.

Bewoners hebben toen een buurtvisie opgesteld waarin de wijk als een monument voor sociale woningbouw blijft bestaan. Nu staat de wijk er nog steeds en ontving voor de ingrijpende renovatie twee prijzen. Echter de m2 prijzen zijn inmiddels wel net zo hoog als in de Jordaan. Alle wijken rondom het centrum hebben last van de gentrificatie, die van de stad een MONO cultuur maakt, met als spelers het internationale vastgoed en private equity.

Dit roept wel vragen op:
– Wie kunnen er in de stad blijven wonen?
– Waarom moeten sociale woningen worden verkocht?
– Kunnen jonge mensen hier nog wel starten?
– Hoe houd je de stad bereikbaar voor kinderen?
– Hoe kun je de buurt opwaarderen en krijg je je buren daarin mee?

Bart vertelt zijn verhaal en gaat hierover met u in gesprek: Wat voor een buurt willen we? Komt allen en praat mee, u bent van harte welkom!

De toegang voor deze avond is €. 5,=.  Daarvoor mag je een introducee meenemen en steun je het werk van Kerk en Buurt.
Voor vaste donateurs van Kerk & Buurt is de toegang gratis.