Buren vertellen

Een nieuwe Buren Vertellen, via Zoom.

Maandag 22 maart om 19.30 vertelt Lieke van Duin, die haar verhaal vorig jaar niet kon vertellen wegens corona. Je kunt een link voor de Zoommeeting ontvangen als je je opgeeft via info@kerkenbuurtwesterpark.nl

Lieke van Duin woont al 35 jaar in de buurt. Ze studeerde sociologie van kunst en cultuur aan de VU en UVA, was journaliste en werd auteur van en over kinderboeken. In deze coronatijd is ze iPad-oma voor haar vierjarige kleindochter in Sydney.  Nadat ze jaren lang recensent kinderboeken voor dagblad Trouw was, begon ze zelf kinder-boeken te schrijven, gebaseerd op haar eigen zoon en de buurkinderen uit de Eerste Nassaustraat: De kinderen van de binnentuin. De verhalen (een serie van zeven) vertellen niet alleen hoe het de kinderen in de buurt vergaat, ook volwassen buurtgenoten kunnen zich erin herkennen. Lieke schreef en bewerkte ook kinderbijbels,  Anansi-verhalen. Samen met haar tante schreef zij Dromen van vrijheid, het indringende verhaal van een kind dat drie jappenkampen overleefde.
Haar thema’s zijn: vriendschap, zorg voor elkaar en voor de wereld, duurzaamheid en openheid naar andere culturen – altijd impliciet, nooit drammerig. Lieke vertelt ons wat boeken betekenen voor de ontwikkeling van kinderen. En ze vertelt langs welke weg zij schrijver is geworden, want van lezen leer je schrijven.

‘Buren vertellen’ is een serie bijeenkomsten georganiseerd door Kerk & Buurt. Vier keer per jaar willen we een buurtbewoner aan het woord laten met een interessant verhaal. Over haar werk, zijn reizen, over de buurt. Zo heeft Joost Vermeulen verteld over de geschiedenis van Syrië en Eric Duivenvoorden over de kraakbeweging.

Kent u een buurtbewoner met een belangwekkend verhaal, stuur een e-mail naar: info@dickjansen.nl