De Schakel

De meeste inlooplocaties voor daklozen zijn de hele coronaperiode open gebleven. Immers: niets paradoxaler voor een dakloze dan thuis te moeten blijven bij een lockdown. Nu we terugkeren naar ‘normaal’, schakelen ook wij stap voor stap ook weer terug. Wij zijn verhuisd van de kerkzaal, waar we tijdens de coronaperiode goed de 1,5 m konden handhaven, naar het souterrain naast de Kringloop. Ook dat is tijdelijk tot deze ruimte weer in gebruik genomen wordt door nieuwe huurders. 
We schenken er koffie en thee en delen boterhammen uit. Voor een klein bedrag maken we royale uitsmijters zodat bezoekers er weer een dag tegenaan kunnen. 

Op de begane grond huist de Schakel.

De Schakel is een plek waar iedereen welkom is voor een kop koffie of thee, wat te lezen en een praatje. Dagelijks ontmoeten hier ongeveer 30 – 50 bezoekers met verschillende sociale achtergronden elkaar. De Schakel is op maandag tot en met vrijdag open van 7.30 tot 11 uur.
Zie voor meer informatie de pagina’s: Inloop en Ontbijt
Op dinsdagochtend wordt er, onder professionele begeleiding, geschilderd en getekend. Klik hier als je wilt zien wat dat heeft opgeleverd de afgelopen jaren.

adres:
De Wittenkade 109 (naast de Nassaukerk)
1052 AG Amsterdam
Coördinator:
Hilde Dijkstra Kerk- & Buurtwerker.
Hilde is aanwezig van dinsdag t/m vrijdag.
telefoon: 020 – 684 2356
e-mail: hilde@kerkenbuurtwesterpark.nl