De schilderijen van Tony

Tony
Tony is een vaste bezoeker van de schilderclub op dinsdag in de Schakel, onder het toeziend oog van kunstenares Carla Baarspul. Hij heeft een filmpje gemaakt van alle mooie schilderijen die in zijn boek zijn verschenen.

Zoals in een droom.
Mijn reis naar het ontdekken van het leren tekenen en schilderen lijkt op een droom, waarin je heel veel nieuwe en onbekende dingen tegenkomt. In die droom heb ik slechts mijn eigen instinct gevolgd in mijn verlangen om nieuwe ervaringen op te doen. Ik wilde mijzelf daarin laten gaan, zonder angst, en ervan genieten. Door onbevangen nieuwsgierig te zijn zoals een kind, dat zo snel mogelijk alles wil leren over de geheimen van de kleur, het mysterie van de schaduwen… Door het bewonderen van een prachtig panorama. Of door het genieten van de uitstraling van een portret dat je aankijkt en waardoor je je trots kunt voelen op wat je hebt bereikt.
Ik vind het leven mooi. En ik probeer in mijn werk de schoonheid en de magie daarvan vast te leggen. Van wat het leven ons geeft, elke dag, elk moment opnieuw.
Tekenen en schilderen helpen mij ook om te mediteren. Het zorgt ervoor dat mijn geest niet verzandt, maar zich laat meevoeren in zwart-witte vormen, onbekende schaduwen of een feest van kleuren… Daar word ik zo gelukkig van!
Het is zo fijn als je voelt dat het echt gelukt is om precies dàt te hebben gevangen in je werk wat je ook echt graag wilde!
Met mijn tekeningen en schilderijen wil ik graag die vreugde doorgeven aan iedereen die de moeite neemt om mijn werk te bekijken.
Ooit schreef ik een lied: volglio che vince l amore (ik wil alles met liefde doen).
Die liefde wil ik ook geven als ik mijn tekeningen of schilderijen maak. In een wereld waarin zoveel geweld is, probeer ik op deze eenvoudige manier mijn eigen steentje bij te dragen aan een betere wereld.
Antonio Giannattasio Amsterdam, juli 2017

Een gedachte over “De schilderijen van Tony

1. Pingback: Twee uitnodigingen - Kerk en Buurt WesterparkKerk en Buurt Westerpark

Reacties zijn gesloten.