Laatste bericht over Corona

Update 30 maart 2020.

1. Filah bezorgt thuis:
Klik hier voor de maaltijdbezorgservice door Filah.

2. Inloop De Schakel: na een advies van de GGD hebben we besloten weer open te gaan. Het hele gebouw van kerk en bijzalen gaan we compartimenteren zodat bezoekers en vrijwilligers elkaar niet voor de voeten lopen, en ook de vrijwilligers alle ruimte om zich heen hebben, met een plexiglazen scherm boven de serveertafel. We beginnen met korte openingstijden van 7.30 – 10.00 en als dat goed gaat breiden we uit.

Vrijwilligers zijn welkom: we hebben mensen nodig die invallen in de koffiekeuken, bij de broodbereiding (allebei los van bezoekersruimte) en aan de uitserveertafel, achter brede balie en achter scherm.

3. Kringloop: Er is een Boeken Bezorg Service opgericht. Op de website staat onze hele boekenvoorraad: door vrijwilligers ingevoerd in bestanden. Bestellen door overmaken van de prijs van 1, 2 of 3 euro per boek. Houd ook Facebook in de gaten voor updates.

4. Burenhulp
: bezoek aan ouderen wordt door RIVM afgeraden. Bij verzoeken om burenhulp gaan we met de hulpvrager daarover in gesprek. Dat vergt zoals altijd al maatwerk. Wel zetten we inmiddels sociale netwerken op om mensen te helpen met boodschappen doen, een luisterend oor te lenen, een blokje om te wandelen (op gepaste afstand van elkaar. Bel 06 832 540 89.

En op onze facebookpagina een bakkie troost, te bieden in de vorm van gedichten, opvallende spreuken en toepasselijke quotes.

Actie Cadeautje voor de buren.
De eerder aangekondigde bloemetjesactie blazen we af: we mogen natuurlijk mensen niet uitnodigen om extra wandeling naar bloemisten te maken. Daarom gaan we een cadeautjesactie voorbereiden. Volg ons hier, op de website www.kerkenbuurtwesterpark.nl en in de komende Staatskrant die op 1 of 2 april op de mat valt.

5. Buren Vertellen: het spreekt voor zich dat deze bijeenkomsten voorlopig niet door kunnen gaan.